Habos szilvás sütemény glutén- és laktózmentesen

 

Habos szilvás sütemény glutén- és laktózmentesen

Mester süteménylisztből

Egyszerű, gyorsan összeállítható, sokféle gyümölccsel variálható kevert süti. Most épp szilvával készítettem és megspékeltem egy kis habbal. Nagyon finom lett!  

Készítettem már ribizlivel is, úgy is nagyon finom! Ez tényleg egy nagyon könnyű, nyári sütike! 

Próbáljátok ki!

Hozzávalók kb. 23x17 cm-es tepsihez:

- 2 db M-es méretű tojás
- 135 g eritrit (ez a mennyiség ízlés szerint változhat)
- 75 ml olaj
- 75 ml növényi joghurt vagy laktózmentes tejföl, laktózmentes joghurt
- 150 g Mester süteményliszt 
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 200 g szilva
- 50 g eritrit vagy porcukor
- 5 g őrölt fahéj
A habhoz:
- 2 tojás fehérje
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 35 g por eritrit vagy porcukor
A szilvát megmostam, félbevágtam, magját kivettem, majd a fél szeleteket újra feleztem. Összekevertem az 50 g eritrittel és a fahéjjal, majd addig állni hagytam amíg elkészítettem a tésztát. 

A tojásokat és az édesítőt egy tálba mértem majd robotgéppel addig kevertem míg jó sűrű, világos masszát nem kaptam. Ekkor hozzáadtam a növényi joghurtot és az olajat, újra összekevertem. A sütőport elkevertem a liszttel és apránként a masszához adtam, közben folyamatosan kevertem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a masszát. Ezután a szilva szeleteket a tésztába nyomtam...

175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25 percet sütöttem. Közben a tojásfehérjét a sóval, citromlével és az édesítővel habbá vertem és a megsült süti tetejére kentem..

Visszatoltam a meleg sütőbe és 150 fokon további 10-12 percet sütöttem vagyis inkább csak szárítottam.

Miután kihűlt, szeleteltem...

Nagyon-nagyon finom lett! Annyira habkönnyű, nagyon jól passzol hozzá a szilva! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza