Habos málnakocka Szafi Free világos piskóta lisztből

 

Habos málnakocka Szafi Free világos piskóta lisztből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, cukormentes

Egyből a közepébe vágok! Ez a málnakrém!  Te úristen! Már amikor a dominó szeletet készítettem, is megmondtam hogy brutál finom, bár ott a karobos piskótával kombináltam. Most viszont kitaláltam ezt a verziót, Free piskóta liszttel. BRUTÁLIS! Süssétek meg mert hihetetlen finom lett!!!

Hozzávalók egy 26x16 cm-es tepsihez:

- 125 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék 
- 25 g Szafi Reform eritrit
- 15 g 100%-os citromlé
- 100 g víz
- 1 tk. vanília kivonat
- 2 citrom reszelt héja
- 50 g Szafi Reform sárgabarack lekvár

A krém hozzávalói:

- kb. 200 g málna
- 150 ml víz
- 90 g eritrit

- 45 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
- fél csomag expressz zselatin fix (vegánoknak agar-agar) de szerintem el is hagyható, mert a pudingtól is tökéletesen sűrű lesz a krém, ahogy hűl, még jobban sűrűsödik

Tetejére:

- 200 ml Del coco kókusztejszín
- 2 csapott evőkanál Szafi Reform por eritrit
- 1 csomag habfixáló

Elsőként a krémet készítettem el. A málnát az eritrittel és 100 ml vízzel összefőztem majd villával pépesítettem. A maradék 50 ml vízben elkevertem a zabpudingot és a málnapüréhez adtam, addig kevertem míg besűrűsödött. Végül hozzáadtam a zselatin fixet, kevertem rajta párat és kihűtöttem majd hűtőbe tettem.

A tésztához a vizet, citromlevet, édesítőt és a lekvárt egy tálba mértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és kézi habverővel csomómentesre kevertem a tésztát. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, lefújtam olajsray-vel és a kész masszát beleöntöttem, tetejét vizes kanállal elsimítottam és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 15 perc alatt megsütöttem.


(A sütési idő mindig sütőfüggő, senki ne alapozzon az általam írtakra, mert minden sütő másképp süt!)

A megsült piskótát rácsra tettem, hogy kihűljön.

A kókusztejszínt az eritrittel és a habfixálóval kemény habbá vertem. Itt látszik, mennyire tökéletes habot lehet belőle készíteni majd csillagcsöves habzsákba kanalaztam.

(ezt a kókusztejszínt használtam)

Elkezdtem a rétegezést. A kihűlt tésztalapot visszatettem a sütőpapíros tepsibe, erre került a kihűlt málnakrém...

Majd a csillagcsöves habzsákkal díszítettem a tetejét..

A sütit hűtőbe tettem, elpakoltam a konyhában, majd szeleteltem.

Annyira könnyű ez a tészta, gyönyörű lyukacsos, pedig nincs tojás benne!

Nagyon-nagyon finom lett! Még sokszor fogom készíteni! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza