Habkarika

 

Habkarika

Életem első karácsonyi habkarikája :)

Már egy ideje szemezek ezzel a recepttel, de sosem volt időm kipróbálni illetve sosem volt szabad a sütő 3 és fél, 4 órára..na de ma! :) Ma végre átestem a tűzkeresztségen és megsütöttem életem első habkarikáját vagy habcsókját, kinek hogy tetszik jobban :) Az eredeti recept itt található.


Hozzávalók:

- 2 db M-es tojásfehérje (lemértem, nekem 67 gramm volt)
- a tojásfehérjék mennyiségének duplája a kristálycukorból tehát 134 gramm
- 1 teáskanál Dr. Oetker étkezési keményítő

Ha mártogatni szeretnénk:

- étcsokoládé
- 1 tk kókuszolaj

Szóráshoz:

- kókuszreszelék

A készítéséről itt találtok videót! :)

A tojásfehérjékhez hozzáadtam a dupla mennyiségű cukrot és egy edényben az egészet gőz felett addig melegítettem, míg a cukor el nem olvadt. A tojásos cukros masszát a habverő tálsába mértem, beleszórtam a keményítőt és kemény habbá vertem..

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a hab felét nyomózsákba töltöttem és egy nagyobb csillagnyomóval karikákat nyomtam a sütőpapíros tepsibe..

A szívecske az uramnak készült :)

A maradék habhoz piros ételfestéket adtam, összekevertem..

..habzsákba töltöttem és színes karikákat is a sütőpapíros tepsibe nyomtam..

80 fokos sütőben 2 és fél órát szárítottam őket...

Néhányat olvasztott csokiba mártottam és megszórtam kókuszreszelékkel..

Kipróbáltam a csíkos verziót is :) Piros ételfestékkel színeztem meg a habzsák belsejét..

vissza