
Glutén, tej- és cukormentesen
Hozzávalók egy 25 centi átmérőjű gyümölcstorta formához:
- 4 db M-es máretű tojás
- 4 ek eritrit
- 90 gramm Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
Továbbá egy csomag Dr.Oetker vaníliás pudingpor, 400 ml Joya mandulás rizstej, 2 ek eritrit.
Gyümölcs ízlés szerint.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem, közben hozzáadtam az eritritet. Majd egyesével a tojások sárgáját is és a lisztet beleszitáltam. Összekevertem és a kivajazott, kilisztezett formába öntöttem..
180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. (a sütési idő eltérő lehet)
Amíg sült a tészta, megfőztem a pudingot, majd kihűtöttem és a tésztára öntöttem és a gyümölcsökkel megpakoltam...
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.