Gyümölcsös piskóta Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverékből

 

Gyümölcsös piskóta Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverékből

Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül

Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a lisztkeveréket. Eddig fogalmam sem volt milyen íze van a karobnak, most végre tesztelhettem és valóban nagyon finom. :) Szafi blogján található receptet használtam, csak én nem muffint, hanem egy kis méretű tortát készítettem. 

 
 
 
Hozzávalók:
 
- 160 gr Szafi Free karobos muffin lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 10 gr Szafi Fitt negyedannyi édesítő
- 1 gr só
- 16 gr frissen facsart citromlé
- 140 gr víz
- olaj a forma kikenéséhez
 
A tészta tetejére fagyasztott vegyesgyümölcs.
A liszt kivételével az összes hozzávalót egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézi habverővel gyors mozdulatokkal összekevertem. Egy 17 centi átmérőjű csatos tortaformát vékonyan kikentem olajjal, a masszát beleöntöttem...

Megszórtam vegyes gyümölccsel..

..és 175 fokra előmelegített sülőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Miután kihűlt, szeleteltem..

Habkönnyű, nagyon nagyon finom! :)

Sütéseimhez az alapanyagokat a Diétás Termékek Webshop biztosítja!

www.dietas-termekek-webshop.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza