Gyümölcsös kókuszkrémes torta Szafi lisztekből

 

Gyümölcsös kókuszkrémes torta Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szénhidrátcsökkentett

Nem szeretem a krémes sütiket, illetve de, nagyon is szeretem, csak készíteni ne nekem kelljen. Egyszerűen nem áll rá a kezem... szép formát sem tudok kialakítani, burkolni meg aztán pláne nem, de ma mégis nekiugrottam ennek a nagyon egyszerű változatnak! Nálam már lassan hagyomány, hogy a saját szülinapomra magam készítem a mentes tortát, most sem volt máshogy. 

A gyertyát ne keressétek, marha öreg vagyok! :D

Egy nagyon tuti Szafis receptet vettem alapul a tésztához, csak volt egy kis bibi, méghozzá a receptben szereplő lisztből nekem nagyon kevés volt, így gondoltam kiegészítem a másikkal, lesz ami lesz alapon. ..és de jól tettem mert igen jó lett! :)

Ez a tészta volt a kiindulópont. Én pedig egy így készítettem...

Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:

- 250 g víz
- 30 g frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 40 g kristályos eritrit
- 120 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 130 g Szafi Reform süteményliszt

A krém hozzávalói:

- 250 ml Del coco kókusztejszín
- 1 csapott evőkanál Szafi Reform por eritrit
- 1 csomag habfixáló
(ez szerintem el is hagyható, a lényeg hogy a kókusztejszínt nagyon jól le kell hűteni mielőtt felverjük)
- kb. 2 marék fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs

A hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőtálba mértem és kézi habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre kevertem. A masszát tortaformába öntöttem, tetejét vizes kanállal elsimítottam.
Ilyen volt a nyers tészta..

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési funkción 30 percet sütöttem. (a sütési idő eltérő lehet!)

Amíg a tészta a sütőben volt, elkészítettem a krémet. Ehhez a kókusztejszínt az eritrittel és a habfixálóval kemény habbá vertem. Nagyon jó kis masszív habot kaptam, tökéletesen tartotta a formáját és a kissé savanykás gyümölccsel összekeverve nagyon finom! :) 
(nekem pont elég édes volt így, de nyilván az édesítés ízlés kérdése, úgyhogy egyénileg variálható)

A megsült tésztát kivettem, rácsra tettem és majdnem teljesen hagytam kihűlni. Ezt csak azért írom, mert elkövettem azt a hibát, hogy még szinte langyos volt amikor felvágtam, de ez semmit sem változtat az élvezeti értékén. Nagyon finom illata volt a tésztának már sütés közben is, amikor pedig felvágtam...hmmm! :)

Ne egy hatalmas, levegős tésztájú hagyományos piskótát képzeljetek el. Ez egy sokkal masszívabb állag, de tökéletesen félbe tudtam vágni, sehol sem törött el..

Ahhoz képest hogy tojásmentes, annyira szuper állaga van és olyan jó illata! Nagyon örülök, hogy sikerült!!!

A tortalapot megkentem a krémmel, egy keveset meghagytam, hogy kívül is be tudjam vonni a mini torát. 
(ja és még pici olvasztott csokival is díszítettem a tetejét)

Hát ilyen lett, nem túl szép de annál finomabb! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza