Gyors epres-túrós süti glutén- és laktózmentesen

 

Gyors epres-túrós süti glutén- és laktózmentesen

Mester süteménylisztből

Imádom az epret  és a túrós sütiket is! Találtam egy szuper kis receptet, amit átalakítva, gluténmentesen el is készítettem.

Hozzávalók kb. 23x17 cm-es tepsihez:

- 3 db M-es méretű tojás
- 70 g por eritrit 
- 250 g laktózmentes túró
- 80 g laktózmentes natúr joghurt
- 70 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható)
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja 
- kb. 14 szem eper (ez ízlés szerint változhat)
A tojásokat a poreritrittel robotgép segítségével jó habosra kevertem. Hozzáadtam a túrót és újra átkevertem. A túrós-tojásos masszához adtam a joghurtot, majd a reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet alaposan összekevertem. 
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd beleöntöttem a masszát. Az epreket megmostam, szárazra töröltem és félbevágtam, majd a túrós masszába pottyantottam...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-32 percet sütöttem. 
(a sütési idő sütőfüggő)

HIHETETLEN finoooom! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

 

vissza