Gumicukor házilag

 

Gumicukor házilag

Mindenmentesen

Ennek a brutálisan finom gumicukinak a receptjét, illetve a linkjét egy kedves ismerősöm küldte át nekem. Azonnal tudtam hogy nekem ezt el kell készítenem! Tök jó, mert különböző gyümölcsökkel lehet variálni! Én első körben követtem az eredeti receptet, amiinnen származik. Jóval kisebb adagot készítettem, mindegyik gyümölcsből csak egy-egy darabot használtam, a követekezőképp alakaultak az arányok...

Hozzávalók 15 db-hoz:

- 1 db nagyobb alma (én Idaredet használtam)
- 1 db narancs
- 1 db sárgarépa
- 3 csapott tk Dr. Oetker express zselatin fix

Az almát, narancsot, répát megpucoltam...

Kisebb darabokra vágtam és itt jött a csavar! Ugyanis az eredeti receptben gyümölcscentrifuga szükséges az elkészítéshez, nekem pedig olyanom pont nem volt! :) Szégyen ide, szégyen oda, a férjemnek több mint 20 éve műszaki boltja van, de még sosem került szóba hogy nekünk kellene egy gyümölcscentrifuga :) No de ennek hiánya nem tántorított el attól, hogy elkészítsem ezeket a finomságokat Fogtam a késes aprítómat és abba tettem a feldarabolt gyümölcsöket és sárgarépát...

Majd kb. 1-2 percig hagytam dolgozni a gépet. Ilyen lett a végeredmény...

Fogtam egy szűrőt, alá tettem egy edényt és a szűrőbe öntöttem a gyümölcspépet, majd egy kanállal átnyomkodtam a szűrőn, így a leve tökéltesen megmaradt és használható volt számomra. Némi rost anyag is belekerült, de ez nem probléma. A kapott gyümölcsléhez adtam 3 csapott teáskanál Dr. Oetker express zselatin fixet és a gázon takarák lángon összemelegítettem. Nem kell felforralni, épp csak addig melegíteni, míg a zselatin feloldódik benne. Egy teáskanál segítségével a szilikon formába adagoltam a gyümölcslevet...

.majd negyed órára hűtőbe tettem. Ezeket este készítettem, nem tudtam volna szép fotókat készíteni róla, így ma reggel vettem őket ki a formából...íme..

vissza