Gofri Szafi lisztekből szénhidrátcsökkentetten

 

Gofri Szafi lisztekből szénhidrátcsökkentetten

Egészen pontosan Szafi Free Espressz liszt és Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti liszt keverékéből készült, glutén-, tej-tojásmentesen!

Biztosan mindenki ismeri már azt a bizonyos "házasságot"!  Aki mégsem tudná miről is beszélek, az nézzen körül az Instagram oldalamon, itt!

Szóval ez a tészta brutál jó! Komolyan mondom!!! Már nagyon sok mindent készítettem belőle, gofrit még nem, de mostanra ez is pipa! 

Hozzávalók 5 db normál négyzet alakú gofrihoz:

  • 100 g Szafi Free Expressz liszt
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • fél citrom reszelt héja
  • 45 g POR eritrit
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 g só
  • 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz 

Az almaecetet, sót, vizet, vanília kivonatot és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam.  

A tészta nagyon jó állagú, könnyen kezelhető, könnyen nyújtható és nagyon illatos! 

Pihentetés után a tésztát kb. 5-6 mm vékonyra nyújtottam. Közben bekapcsoltam a gofrisütőt, amit az első adag tészta sütése előtt nagyon vékonyan lekentem olajjal. A kinyújtott tésztából akkora méretű négyzeteket vágtam, mint a gofrisütő lapja..

Lecsuktam a sütő tetejét és kb. 5 percet sütöttem, majd megfordítottam de mondjuk ez el is hagyható, de azt hiszem az én sütőm a végét járja és már nem egyenletesen süt...

Íme a végeredmény. Sütés után közvetlenül még nagyon puha, de ahogy hűl, felveszi azt a tipikus gofri állagot! 

Ja, az öntet. Majdnem lemaradt. Egy marék fagyóbol kivett vegyes bogyós gyümi, kb. 2 evőkanál kókuszkrém, pár perc alatt összefőzve. Ennyi. 

Próbáljátok ki, isteni! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza