Gluténmentes epres galette Mester süteménylisztből

 

Gluténmentes epres galette Mester süteménylisztből

Tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott cukor nélkül!

galette tulajdonképpen egy rusztikus pite, ami villámgyorsan elkészíthető! Nagyon finom omlós tésztája van, imádom! Nem is értem hogy miért nem készítettem el eddig! Sikerült nagyon finom  epret szereznem, így azzal töltöttem meg!

Hozzávalók:

  • 170 g Mester süteményliszt
  • csipet só
  • 1 tk kristályos eritrit
  • 75 g Liga margarin
  • 40 g Cocomas kókuszkrém (akinél nem fontos a tejmentesség, helyettesítheti tejföllel)

Töltelék:

  • kenéshez eprelekvát
  • 2 marék eper
  • 1 csapott ek kristályos eritrit

Kenéshez:

  • eperlekvár + pici kókuszolaj keveréke

A margarint a liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam a sót, az eritritet majd a kókuszkrémet is és kézzel összegyúrtam a tésztát. Addig pihent a tészta amíg egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és a sütőt bekapcsoltam. A tésztát rizslisztes felületen párszor átgyúrtam majd egy kisebb és egy nagyobb gombócra osztottam. Kinyújtottam, egy tányérral szabályos kört formáztam belőle..

Vékonyan lekentem lekvárral. Az epret kisebb darabokra vágtam és összekevertem az eritrittel majd a lekvárra halmoztam..

Majd a tészta szélét a az epres töltelékre hajtottam. Nem baj ha szakad vagy reped a tészta, egyáltalán nem érdekes, mert ettől még nagyon finom lesz és ez a süti amúgy is elég rusztikus! 

A tészta szélét lekvár + kókuszolaj keverékével kentem le.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöttem de a sütési idő egyénileg változhat!

Annyira omlós, ízletes és puha! Imádom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza