Gluténmentes citromos keksz Mester palacsintaporból

 

Gluténmentes citromos keksz Mester palacsintaporból

Tej-tojásmentes recept!

A recept végtelenül egyszerű, még sütiliszt sem kell hozzá! Ha van otthon palacsintalisztetek, próbáljátok ki ezt a verziót! 

Hozzávalók:

- 200 g Mester palacsintapor (itt megvásárolható: Mester Család)
- 122 gr Liga margarin
- 1 citrom reszelt héja

- 50 gr porcukor
- csipet só

 A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a Ligával elmorzsoltam, a tésztát összegyúrtam. Nem tettem hűtőbe, egyből nyújtottam, kb. 4 mm vékonyra. Én most fondant formázó hengert használtam, de bármilyen kiszúró tökéletes hozzá, a lényeg hogy előtte kevés rizslisztbe kell mártani, úgy nem tapad a tésztához :)

165 fokra előmelegített sütőben, sima alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) kb. 20 perc alatt megsütöttem. 

(ez az idő sütőnként változhat!)

Nagyon finom ropogós és illatos! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza