Feketeszeder fagyi

 

Feketeszeder fagyi

Glutén-és tejmentesen

Egy ideje próbálkozom itthon fagyikészítéssel. Kizárólag gép nélkül, mert szerintem felesleges! :) Ma feketeszeder fagyi készült, na meg citrom is, de nnak receptje már fent van a blogon, itt.

Hozzávalók:

- 250 gr friss feketeszeder (lehet fagyaztott is)
- 100 ml Joya kókusztej
- 90 gr cukor (a cukor mennyisége ízlés szerint változhat)
- fél citrom leve
- fél csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

A hozzávalókat a botmixer táljába mértem és összepépesítettem, de nem teljesen, ugyanis az volt a cél, hogy maradjanak egész vagy részben egész gyümölcsadarabok is a fagyiban. Az összeturmixolt masszát egy fagyasztásra kiszemelt kerámia tálba öntöttem..

Az első fagyasztóban töltött óra után már látszódott hogy kezd kristályosodni a fagyi..

Mivel nincs fagyigépem, ezért az összeturmixolt masszát fél vagy egy óránként!!! kevergettem.

Kb. a 2. kevergetés után már ilyen szépen látszódott a kristályosodás..

Ez a folyamatos kevergetés annyit jelent, hogy 9 körül tettem először a fagyasztóba és 17 órakor vettem ki. Szinte minden fél óra leteltével pépesedett egy kicsit, olyan kásás, majdnem dermedt állaga volt, na ezt kell jó alaposan, az edény aljáról is felkeverni és visszatenni a fagyasztóba. Megérte babrálni vele, mert egy igazán gyönyörű színű, adalékanyag mentes gyümölcsfagyi lett a végeredmény! Íme:

vissza