Fahéjas-vaníliás keksz

 

Fahéjas-vaníliás keksz

Rossz idő és bánatűző :)

Kekszműhely oldalán találtam ezt a szuper fahéjas keksz receptet. Mint tudjátok én nagy fahéj imádó vagyok, ezért azonnal el is készítettem. Nálam totál mindegy hogy palacsintáról, kürtőskalácsról, gombócról vagy fánkról van szó, imádom úgy ahogy van! :) Sajna a fiúk már nem osztoznak az örömömben :) az uram egyenesen kerüli a fahéjas dolgokat, de én akkor is imádom (az uramat és a fahéjat is) :)

Kövesd receptjeimet a facebookon is! (a képre kattintva bejön a blog face oldala)

Hozzávalók:

- 175 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 25 gr kukoricaliszt
- 125 gr Liga
- 100 gr porcukor
- 1 ek őrölt fahéj
- csipet só
- 1 db M-es tojás
- 1 tk vanília kivonat

A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem. Hozáadtam a margarint és vaníliakivonatot, majd a tojást és kézzel összegyúrtam a tésztát. Kb. 10 percre hűtőbe tettem majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam és kb. 3 mm vékonyra nyújtottam majd egy kb 4 centi átmérőjű formával kiszaggattam...

..majd sütőpapíros tepsibe tettem..

..és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem..

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

 

vissza