Fahéjas mandula, mogyoró

 

Fahéjas mandula, mogyoró

Igazi téli finomság!

..ha megkóstolod, garantáltan elcsábulsz :)

Elronthatatlan és abbahagyhatatlan édesség! :) Anyukám készített fahéjas diót, most pedig mandula és a dió volt a soron. Néhány egyszerű hozzávalóból nagyon könnyen elkészül és garantált a siker. Az eredeti receptet itt találtam, lényegében minden ugyan úgy készült nálam is, csak a sürített tej helyett vizet használtam..

Vigyázat! Előre mondom, nem lehet abbahagyni! Lehet hogy kevés a 30 deka mandula :)

 

 

Hozzávalók:

- 300 gr egész, garantáltan gluténmentes héjas mandula vagy mogyoró, esetleg felesben mindkettő
- 4 ek víz
- 180 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk Lucullus őrölt fahéj

A mandulát száraz serpenyőben megpirítottam és félre tettem..

Egy másik serpenyőbe mértem a többi hozzávalót, összekevertem és hozzáöntöttem a megpirított mandulát...

..és egy villával folyamatosan kevergettem, amíg a cukor morzsaszerűen rá nem tapadt a mandulaszemekre.

Ezuána egy sütőpapírra borítottam és hagytam megszáradni...

 ..majd kézzel széttördeltem. 

Vigyázat!!! Brutálisan finom és abbahagyhatatlan!!!! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza