Fahéjas kalácsrudak, avagy hamis kürtőskalács

 

Fahéjas kalácsrudak, avagy hamis kürtőskalács

Glutén-és tejmentesen

Imádom a fahéjat, modtam már? :) Minden olyan sütit imádok amiben fahéj van. Imádom a kürtös kalácsot is, de nincs az az isten, hogy én még egyszer bajlódjak a tekergetésével! :)
Iszonyatosan megörültem, amikor Hahopihe oldalán rábukkantam erre a verzióra, egyszerű és nagyszerű, pont ez kell nekem!
A recept nem erről az oldalról való, én a Mester család jól bevált kürtőskalács receptjét kasználtam, ezt! A következőképpen készítettem...

Hozzávalók 24 db kb. 2 centi széles és 10 centi hosszú fahéjas kalácsrúdhoz:

- 250 gr Mester süteményliszt (itt kapható) + még 2 ek dagasztáskor
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 25 gr Liga
- 1 ek cukor
- 200 ml Alpro kókusztej
- 1 csapott ek Mester vaníliás cukor
- egy db M-es tojás fele!!!

Szóráshoz:

- 3 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 20 gr olvasztott Liga

A lisztet, sót, cukrokat egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeállt, beleöntöttem az olvasztott Ligát is és tovább dagasztottam. (itt még adtam a tésztához 2 ek lisztet). Egy szilikon lapot megszórtam rizsliszttel, a tésztát enyhén olajos kézzel vettem ki a tálból majd a rizslisztes lapon kézzel picit átgyúrtam és egy centi vastagra nyújtottam, tetejét pedig megkentem olvasztott vajjal..

Megszórtam a cukros-fahéjas keverékkel..

.és derelyevágóval kb. 1 centi széles csíkokra vágtam..

..majd félbevágtam..

A rudakat sütőpapíros tepsibe pakoltam..

és 50 fokos sütőben 20 percet kelesztettem. Eztuán 180 fokon kb. 20-22 perc alatt készre sütöttem.

Pontosan olyan mint a feltekert verzió, csak ez jóval egyszerűbb!! :)

vissza