Epres-vaníliapudingos pohárkrém

 

Epres-vaníliapudingos pohárkrém

Glutén-és tejmentesen!

Isteni finom, fél óra alatt elkészíthető finomság ez :) Az alapját háztartási keksz adja, amit megint csak a jól bevált rizslisztes verzióból sütöttem.

Receptjeimet megtalálod a facebookon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet


Hozzávalók:

- 200 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 50 gr Naturbit barna rizsliszt
- 1 kk útifűmaghéj
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor 

Továbbá:

- 1 csomag Dr.Oetker vanília puding
- a puding elkészítéséhez 4 ek cukor
- 400 ml Joya mandulás rizstej
- eper 

A kekszet készítettem el először. Ehhez a lisztet, útifüvet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát enyhén rizslisztezett nyújtólapon kézzel párszor átgyúrtam..

...majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...

Most nem daraboltam fel, mert alapból össze szerettem volna morzsolni a pohárkrémhez, így egyben sütöttem meg, 180 fokon 35 perc alatt. Amíg a keksz sütőben volt, elksézítettem a pudingot. Ehhez a pudingport és a cukrot kevés mandulatejjel csomómentesre kevertem, a maradék tejet felforraltam, majd a kikevert pudingot hozzáöntöttem és sűrűre főztem. Hagytam kihűlni.

A megsült majd kihűtött kekszet összemorzsoltam, egy részét zárható üvegbe tettem a legközelebbi felhasználásra :)

Miután elkészült a keksz, elkezdtem a rétegezést. Két poharat készítettem elő, ennek aljába egy-egy evőkanál pudingot tettem..

Az epret feldaraboltam...

..és a pudingba rakosgattam...

..majd jött az első réteg összemorzsolt keksz...

..megint puding és eper..

..majd kekszmorzsa..

..végül pudinggal fejeztem be és eperrel díszítettem :)

vissza