Epres-túrós süti Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztből

 

Epres-túrós süti Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztből

Gluténmentes, laktózmentes, (de tejmentesen is készíthető) hozzáadott cukor nélkül.

A napokban sütöttem egy nagyon szuper epres sütit, hagyományos gluténmentes lisztből, de olyan sokan írtatok, hogy lehetne elkészíteni Szafi lisztekkel, így ma tettem egy próbát. Nagyon-nagyon jól sikerült, imádom ezt a sütit!!!

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:

- 3 db M-es méretű tojás
- 70 g por eritrit 
- 250 g laktózmentes túró vagy vegán túrókrém (recept itt)
- 95 g laktózmentes natúr joghurt vagy kókuszjoghurt
- 60 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksütemény liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja 
- 10 g frissen facsart citromlé
- kb. 14 szem eper (ez ízlés szerint változhat)
A tojásokat a poreritrittel robotgép segítségével jó habosra kevertem. Hozzáadtam a túrót és újra átkevertem. A túrós-tojásos masszához adtam a joghurtot, majd a reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet alaposan összekevertem. 
A kapcsos tortaformát nagyon pici kókuszolajjal kentem ki majd megszórtam bambuszrost liszttel és beleöntöttem a masszát...

Az epreket megmostam, szárazra töröltem és félbevágtam, majd a túrós masszába pottyantottam...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percet sütöttem. 
(a sütési idő sütőfüggő)

Sütőből kivéve pár perc után picit be fog esni a teteje, de ez semmit sem változtat az élvezeti értékén. Ez nem piskóta, nem lesz szalonnás a tészta vagy ilyesmi. Ez egy krémes, habos-túrós, könnyű süti, amibe bármilyen gyümölcsöt tehettek. Szerintem barackkal, áfonyával, meggyel, cseresznyével is nagyon fincsi lehet. 

Miután picit hűlt, levettem a csatos formát és szeleteltem...

Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza