Epres-túrós piskótatekercs

 

Epres-túrós piskótatekercs

Glutén-és laktózmentesen!

Az úgy volt hogy vettem egy csomag epret :) Nem sokat gondolkodtam, mit készítsek belőle, mivel az eper adott volt, a pudingot és a túrót pedig nagyon szeretem (na jó, mást is nagyon szeretek, de ezeket nagyoooon) így összekombináltam ezt a pár dolgot és megszületett ez az epres-túrós-pudingos piskótatekercs! :) Mondhatnám úgy is hogy gombhoz varrtam a kabátot :) Jobb helyet el sem képzelhettem ennek az epernek! :)



Hozzávalók a piskótához:

- 5 db M-es tojás
- 125 gr cukor
- 80 gr Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)

A krémhez:

- 1 csomag Dr.Oetker vaníliapuding
- 4 ek cukor
- 400 ml Joya mandulás rizstej
- 250 gr laktózmentes túró
- 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor
- eper

Elsőként a vaníliapudingot készítettem el. Ehhez 300 ml tejet egy kisebb edénybe öntöttem és felforraltam, közben a maradék 100 ml tejben elkevertem a pudingport és a cukrot majd a felforrt tejbe öntöttem, kevertem rajta párat, majd félretettem és hagytam kihűlni. 

A tésztához a tojásokat egy tálba ütöttem, hozzáadtam a cukot..

...és kézi robotgép haberőjével pár perc alatt szép vilásos sárgára, jó habosra kevertem. Hozzáadtam a rizslisztet, beleforgattam, alaposan összekevertem...

A sütő hőfokát 200-ra állítottam, egy 35x25-ös tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebbe öntöttem a piskótatésztát...

..majd 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütöttem. Konyharuhára borítottam és óvatosan lehúztam a sütőpapírt róla..

..majd még melegen felcsavrtam, párszor megnyomkodtam hogy felvegye ezt a formát és így hagytam pár percig..

Amíg hűlt a piskóta, a korábban elksészített és már kihűlt pudinghoz hozzákevertem a túrót és a vaníliás cukrot, majd a piskótalapot kitekertem és megkentem a krém kétharmadával...

...a hozzám közelebb eső tészta szélére a megmosott epreket pakoltam...

..és felcsavartam..

Miután felcsavartam, kezemmel elegyengettem és megkentem a maradék krémmel. Nányány szem epret kisebb darabokra vágtam és a krémbe nyomkodtam...

Végül hűtőbe tettem a piskótatekercset. 

Kb. egy óra múlva szeleteltem..

isteni finooooooom!!!!

Én az elején is megmondtam már, hogy jobb helyre nem is kreülhetett volna ez az eper! :) 

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu


 

vissza