Epres-pudingos rácsos süti glutén- és laktózmentesen

 

Epres-pudingos rácsos süti glutén- és laktózmentesen

Eper, vaníliapuding, egyszerű kelt tészta alap, rácsozó henger és kész is ez a finom süti :)

Nagyon régóta szemezek ezzel a rácsos sütivel. A napokban beszereztem hozzá egy speciális hengert, amivel a rácsokat el lehet készíteni. Így néz ki:

A tésztával nem kísérleteztem, az eddig jól bevált kelt tészta receptemet használtam, ami a következő:

- 300 gr Nutri free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 dl laktózmentes tej
- csipet só
- 30 gr cukor
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 ek olaj

Töltelékhez:

- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl laktózmentes tej
- 8-10 szem eper

Tetejére a kenéshez:

- egy egész tojás

Szóráshoz:

- porcukor

Elsőként a tészta hozzávalóit tálba mértem és alaposan kidagasztottam. Majd 50 fokos sütőben hagytam 35-40 percet. Amíg a melegben pihent a tészta, elkészítettem a pudingot. Ehhez a pudingport kevés hideg tejjel és cukorral csomómentesre kevertem. A maradék tejet felforraltam, lehúztam a tűzről és beleöntöttem a kikevert pudingport. Takarék lángon folyamatos kevergetés mellett kb. egy percig főztem, majd a kész pudingot kihűtöttem. A megkelt tésztát enyhén rizslisztezett szilikon lapon vékonyra, kb.3-4 mm-re nyújtottam, 10 centi széles csíkokat vágtam belőle...

A rácsozó hengert rizslisztbe nyomkodtam...

és a tészta egyik felén a hengert végighúztam..

..majd a tészta csíkokat kezemmel széthúztam.

A sima felére tettem a vanília pudingból..

.a puding közepébe pedig egy fél epret nyomtam..

.majd a berácsozott tésztát ráhajtottam a töltelékre..

Egy műanyag lappal a széleket egyenesre igazítottam..

és 180 fokos sütőben 20 perc alatt szép világosra sütöttem...

vissza