Epres-mascarpones Szafi Reform torta

 

Epres-mascarpones Szafi Reform torta

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes

Továbbra sem erősségem a habos krémes torták készítése, meg úgy egyébként semmilyen torták készítése sem, de ma ismét megpróbálkoztam eggyel. Viki barátnőm születésnapjára készítettem ezt a finomságot, epres mascarpone krémmel töltve. Annyira finom lett ez a torta, a krém, a tészta..minden! Bár még csak bolti epret tudtam használni, ami talán lehetett volna érettebb is, de szerintem így is szuper jó lett..

A piskótát ebből a receptből sütöttem, Szafi blogján találtam. Nagyon jó állagú ez a piskóta, korábban más készítettem belőle kókuszkockát, az is fincsi lett! 

Hozzávalók:

- 4 db M-es méretű tojás
- 20 g kókuszolaj
- 65 g eritrit
- 65 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksütemény liszt

A krém hozzávalói:

- 250 g eper (tisztítva volt ennyi)
- 100 ml laktózmentes habtejszín
- 85 g por eritrit
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag zselatin fix
- 250 g Szarvasi Mozzarella laktózmentes mascarpone

Elsőként a krémet készítettem el. A megmosott epret feldaraboltam és összeturmixoltam, a mascarponet a poreritrittel alaposan kikevertem, hozzáadtam a zselatin fixet majd a turmixolt epret, végül összekevertem. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem, majd a mascarpones epres krémhez kevertem.

Ilyen volt a mascarpone..

és a turmixolt eper...

Itt kevertem hozzá a mascarponet.

A kész krémet hűtőbe tettem és nekiláttam a piskótának.

A tojásokat szétválasztottam, a sárgájához adtam az édesítő felét és a lisztet. A fehérjéhez a sót és az édesítő másik felét. Robotgéppel kemény habbá vertem, majd a hab kb. felét a sárgájához adtam és robotgéppel krémesre kevertem. Végül hozzáadtam a maradék tojásfehérje habot is és alacsony fokozaton óvatosan összekevertem. Egy 35x25-ös méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem és beleöntöttem a tésztát, elsimítottam majd 165 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25 perc perc alatt szép aranybarnára sütöttem.

A kisült piskótát konyharuhára tettem és lehúztam róla a sütőpapírt. Még forrón felcsavartam és hagytam kihűlni.

A kihűlt, kitekert piskótát hosszában 4 csíkra vágtam. Az epres krémből egy keveset félre tettem, hogy be tudjam vele vonni a tésztát, majd a maradék krémmel megkentem a tésztacsíkokat és csiga alakban elkezdtem megformázni a tortát. Ezt az ötletet egy korábbi, saját szülinapomra készített torta receptemből vettem, INNEN. :) 

A tekercset bevontam a maradék krémmel és gyümölcsökkel díszítettem. Hűtőben várta a megfelelő időpontot, aztán ebédidőben váratlanul megleptem a barátnőmet ezzel a finomsággal! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza