Epres kókuszgolyó glutén- és tejmentesen

 

Epres kókuszgolyó glutén- és tejmentesen

Saját készítésű rizslisztes háztartási kekszből

EPER, eper, EpEr, ePeR...minden mennyiségben! ☺️ Imádom önmagában, porcukorral megszórva, sütiben, pohárkrémben... mindenben. Most golyó formában is elkészült, rendkívül egyszerűen! ☺️ (az ötletet itt találtam, de a saját receptemet használtam)

Ehhez a keksz alapú finomsághoz elsőként a háztartási kekszet készítettem el, a jól bevált rizslisztes receptemet használtam, egyszerű, olcsó és gyors!

 

A háztartási keksz hozzávalói:

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Egészségmarket)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor

Ha valaki tojásmentesen szeretné elkészíteni a háztartási kekszet, annak receptjét itt találja!

További hozzávalók:

- fenti mennyiségből elkészült keksz összemorzsolva
- kb. 350-400 gr eper
- 2 ek cukor
- 1 ek Liga margarin

Forgatáshoz:

- kókuszreszelék

Kérlek szépen, mielőtt nekiltász a sütésnek, olvasd el az alábbiakat illetve nézd meg a videót!

Több visszajelzést is kaptam a rizsliszttel készült linzerről, nagyon nagyon sokan elkészítettétek, hihetetlen mennyiségű fotót kaptam és mindannyian meg voltatok vele elégedve. De sajnos volt akinek nem sikerült. :( Mivel nem tudok mindenkinek személyesen segíteni, így készítettem egy videót, abban látható hogy viselkedik a tészta. Durván 1 perc alatt összeáll gyúráskor!

De ami fontos!!!
- nem kell plusz margarint hozzáadni
- nem kell plusz rizslisztet hozzátenni
- nem kell több tojás hozzá

Tehát elsőként a háztartási kekszet készítettem el, a fenti recept alapján. A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát enyhén rizslisztezett nyújtólapon kézzel párszor átgyúrtam majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...

Most nem készítettem belőle háztartási keksz formákat, hisz a végén úgy is morzsolni kell majd a kisült kekszeket, egyszerűen egészben hagytam és így tettem sütőpapíros tepsibe majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Amíg sült a keksz, dolgoztam a többi alapanyaggal. Az epret megmostam, szárát leszedtem és kisebb darabokra vágtam. Egy edénybe tettem, hozzáadtam az Liga margarint valamint a cukrot és az egészet összefőztem. Úgy hogy maradjanak azért ksiebb darabok benne...

A eperpépet (vagy nem tudom hogy nevezzem ☺️) langyosra hűtöttem. Miután a keksz megsült és kihűlt, összemorzsoltam és a langyosra hűtött eperpépet hozzáadtam. Kézzel összedolgoztam, kisebb golyókat formáztam belőle és kókuszreszelékben meghempergettem.

Hihetetlen finooooom! ☺️ Ezt feltétlen el kell készíteni annak aki szereti az epret!

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza