• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Epres galette Szafi lisztekből szénhidrátcsökkentetten

 

Epres galette Szafi lisztekből szénhidrátcsökkentetten

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül. Vegán.

Biztosan mindenki ismeri már azt a bizonyos "házasságot"!  Aki mégsem tudná miről is beszélek, az kattintson ide és megérti! 

Szóval ez a tészta brutál jó! Komolyan mondom!!! Már nagyon sok mindent készítettem belőle, de ez a galette gy ideje már piszkálta a fantáziámat, hát mára ezt is megalkottam végre! 

Így hangzik a recept és a hozzávalók 

Hozzávalók:

  • 100 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék (itt megvásárolható) vagy Szafi Free expressz lisztkeverék
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • 45 g POR eritrit
  • 2 g só
  • 20 g almaecet
  • 170 g langyos víz 

Töltelék: 

  • Szafi Free piros bogyós szőlő lekvár (a kedvencem ) 
  • kb. 300-350 g eper (attól függ, ki mennyi töltelékkel szeretné készíteni)
  • 1 csapott ek eritrit (én a második adagnál már épp csak megszórtam, mert annyira finom édes volt az eper, hogy nem igényelt plusz édesítést)

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár
  • pár csepp kókuszolaj

Az almaecetet, sót, vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percet hagytam állni a tésztát.

Közben az epret megmostam, és negyedeltem, az édesítővel összekevertem! A tésztát pihentetés után kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, majd két részre osztottam. (lehet akár 3 részre is, így értelem szerűen 3 kisebb galette lesz a végeredmény.) Kb. 4 mm vékonyra nyújtottam. A lapot egyből áttettem a sütőpapíros tepsibe, mert megtöltve már szerintem sokkal nehezebb kezelni a tésztát. :)

Vékonyan lekentem lekvárral, de a tészta szélét szabadon hagytam...

..ráhalmoztam a feldarabolt epret..

Majd a széleit visszahajtottam az alábbi fotókon látható módon..

A tészta szélét lekvár + kókuszolaj keverékével kentem le..

180 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) kb. 35 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő, erre senki se alapozzon mert bár az én sütőm már 7 éves, de nemrég lett fűtőszál cserélve benne, így elég intenzíven süt)

VESZÉLYESEN finom kategória!!!

vissza