Egyszerű rizslisztes háztartási keksz

 

Egyszerű rizslisztes háztartási keksz

Glutén és tejmentesen!

Hozzávalók:

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor 

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát enyhén rizslisztezett nyújtólapon kézzel párszor átgyúrtam..

majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...

Derelyevágóval háztartási keksz formákat vágtam..

Sütőpapíros tepsibe rakosgattam..

...180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem..

Ha épp nem haszálom fel az egészet, akkor összemorzsolom és üvegbe teszem, jól lezárom....és kitalálok valamit amihez majd legközelebb kiváló alapanyag lehet :)

A tészta nyomdázható, formával szaggatható és ízesíthető is többféleképpen. Kiváló alap, shrek sütihez, kókuszgolyóhoz, zserbógolyóhoz, pudinggolyóhoz, keksztekercshez, kekszes pohárkrémhez stb... Mindegyikhez találtok az oldalamon receptet :) 

UPDATE!!!

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor  

Itt egy videó, hátha segít az elkészítésben...

 

vissza