Édes csavart rúd málnaszósszal

 

Édes csavart rúd málnaszósszal

Nutri-free Mix per Dolci lisztből glutén, tej és tojásmentesen

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 110 ml langyos víz
- 3 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 és fél ek cukor
- 1 ek kókuszolaj

A málnaszószhoz:

- 2 marék málna
- 2 ek cukor
- 2 ek kókusztej
- 1 lapzselatin

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, majd egy kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, ráöntöttem a langyos vizet és kézi robotgép dagasztó spiráljával összeállítottam a tésztát. Mikor egynemű lett, hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam, még kb.3-4 percig. A tésztát letakarva meleg helyen 30 percet kelesztettem. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapon néhányszor átgyúrtam, majd kisujjnyi vastagságúra nyújtottam, derelyevágóval másfél centi széles csíkokra vágtam. (a csíkok hossza egyéni ízlés szerint). A tésztacsíkokat párszor megcsavartam és sütőpapíros tepsibe rakosgattam. Kb. negyed órát hagytam pihenni a tésztát, ezután lekentem kókuszolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. A mártogatóshoz a málnát, tejet, cukrot egy kisebb edényben összefőztem, beletettem a lapzselatint és addig kevertem amíg az elolvadt.

vissza