Duna hullám kuglóf Mester süteménylisztből

 

Duna hullám kuglóf Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen, hozzáadott cukor nélkül

Amikor megláttam Brigi oldalán ezt a receptet, automatikusan nyomtam a mentés gombra, egyből tudtam hogy ez egy nekem való finomság! Bár nem kelt tészta, mert azokat imádom készíteni, de az ilyen kevert jellegű sütiket is szeretem és Dunahullámot meg még életemben nem készítettem (na jó, van még amit nem ☺️ ) így hát gondoltam hajrá előre, kuglóf forma elő és készüljön ez a finomság! Nem bántam meg! Ez valami isteni!!! A rumos-meggyes-csokis ízvilág visz mindent! ♥️

 

 

Hozzávalók egy 17 centi átmérőjű kuglóf formához:

- 200 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 csomag Dr.Oetker sütőpor
- 3 db M-es méretű tojás
- 90 ml olaj
- 80 ml Joya mandulás rizstej 
- 50 gr eritrit (vagy ízlés szerint ennek megfelelő mennyiségű cukor)
- 1 tk vanília kivonat vagy aroma
- 2 tk rumaroma
- 1 kisebb citrom reszelt héja

- 50 gr olvasztott étcsoki (én tejmentes étbevonót használtam, ezt
- fél üveg meggybefőtt 

Tetejére:

- tejmentes étbevonó, olaj, rumaroma

Elsőként a meggybefőttet leszűrtem, hozzáadtam a rumaromát, összekevertem és állni hagytam. A lisztet kimértem és összekevertem a sütőporral. A tojásokat szétválasztottam,  a sárgákhoz adtam a tejet, olajat, reszelt citromhéjat (ez elhagyható, az eredeti recept nem tartalmazza, csak nekem volt épp egy citromom ami felhasználásra várt) eritritet és a vanília kivonatot, majd kézi habeverővel szép fényesre kevertem. A tojások fehérjét kemény habbá vertem. 

Majd a habot és a lisztet 2-3 részletben a kikevert masszához adtam..

...alaposan összekevertem majd két egyenlő részre osztottam. Az étcsokit kevés olaj kíséretében megolvasztottam és az egyik tésztaadaghoz öntöttem. A kuglóf formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel, majd elsőként a világos tésztaalapot öntöttem bele...

Erre tettem a kinyomkodott meggyet..

Majd a csokis tésztaréteggel befedtem az egészet...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változó lehet)

Hagytam kicsit hűlni, majd kivettem a formából és rácsra tettem. Az étbevonót kevés olaj kíséretében megolvasztottam, öntöttem hozzá rumaromát (ezek mennyisége tetszőleges), összekevertem és a teljesen kihűlt kuglófra öntöttem..

Isteni illata volt! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza