Diós kifli

 

Diós kifli

Diótöltelékkel készült, ez a tészta, aminek talán a zsír adja puhaságát.

Sok-sok diótöltelékkel..

Az eredeti receptet itt találtam. Tökéletes, omlós, finom puha tésztájú kiflit sütöttem belőle, csupán a lisztet cseréltem gluténmentesre és fél adagból készítettem.

A kifli hozzávalói a következők:

- 30 dkg Schär mix Bliszt
- 12,5 dkg zsír
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- fél kk só
- egy kisebb tojás
- 1 dl laktózmentes tej

A diós töltelékhez kell:

- 12,5 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos tk sárgabarack lekvár
- fél dl laktózmentes tej

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, alaposan összedolgoztattam a géppel, majd a kész tésztát 1 órára hűtőbe tettem. Ezalatt elkészítettem a diós tölteléket, amihez a tejet egy kisebb edényben felforraltam, hozzáadtam a cukrot és a vaníliás cukrot, a darált diót és a lekvárt. Egyet kevertem rajta és le is vettem a tűzről, hagytam kihűlni.

A tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilkon lapon téglalap alakúra nyújtottam és háromszög formákra bevágtam. A háromszög szélesebb felére tettem a diós tölteléket, majd innen a szélesebb felétől csavartam fel és kifli alakúra formáztam...

A kiflik tetejét felvert tojással lekentem és 160 fokos sütőben szép világosra sütöttem.

vissza