Diós kifli Mester süteménylisztből

 

Diós kifli Mester süteménylisztből

Glutén-, tej- és tojásmentesen

Annyira finom és omlós ez a tészta... ♥️ Már most belopta magát a szívembe,így tuti biztos hogy nem csak ünnepekkor készítem majd el.

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 122 gr Liga margarin
- 50 gr porcukor
- csipet só

Töltelék:

- 100 g dió
- 40 g cukor
- 1 kk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk rumaroma
- 50 ml növényi tej

Forgatáshoz:

-porcukor+ vaníliás cukor

Elsőként a tölteléket készítettem el, ehhez a diót száraz serpenyőben megpirítottam majd késes aprítóban ledaráltam. A többi hozzávalót egy edénybe mértem, hozzáöntöttem a darált diót is és alacsony lángon egyet forraltam rajta, majd teljesen kihűtöttem.

A tésztához a lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a puha Ligával elmorzsoltam, összegyúrtam. Kb. 15 percre hűtőbe tettem.

Hűtőből kivéve kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam és egy 8 cm átmérőjű formával kiszaggattam...

A kihűlt töltelékből kb. 1 kiskanálnyi adagot a tésztakorong közepére tettem..

A tészta felső szélét ráhajtottam...

Majd kifli alakúra formáztam. A fenti mennyiségből ennyi kifli készült.

165 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Sütőből kivéve hagytam picit pihenni a tésztát, majd melegen (de nem forrón!) meghempergettem porcukor+vaníliás cukor keverékében.

Nagyon-nagyon finom lett! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza