Diós kifli/hókifli glutén-tej- és tojásmentesen

 

Diós kifli/hókifli glutén-tej- és tojásmentesen

Szafi alapanyagokból

A napokban átváltottam karácsonyi üzemmódba és megsütöttem gyerekkorom nagy kedvencét, a diós kiflit. Tök őszintén mondom, voltak fenntartásaim, mert nagyon vágytam arra az igazi régi ízre. Hát megkaptam! ..és még csak tejtermék, tojás sem kellett a tésztába. 

Hozzávalók:

- 60 g víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 25 g kókuszkrém

- 50 g őröld dió
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit (ha valaki édesebben szereti, akár 40 grammot is tehet bele)
- 1 citrom reszelt héja

- 1 tk vanília kivonat
- 150 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 30 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor

A diót száraz serpenyőben megpirítottam és ledaráltam. A tésztához a vizet, citromlevet, kókuszkrémet kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Összegyúrtam a tésztát és 15 percet pihentettem. Ezt a tésztamennyiséget 22 részre osztottam és az adagokból pici kifliket formáztam. Sütőpapíros tepsibe tettem, 165 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütöttem. (a sütési idő eltérő lehet)

A kifliket még forrón poreritritbe forgattam. Eszméletlen finom, pontosan olyan íze lett mint amire vágytam!!!

vissza