• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Diós-almás kevert süti Szafi Free zabpudinból

 

Diós-almás kevert süti Szafi Free zabpudinból

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes

Annyira szeretem az ilyen őszi ízvilágú sütiket! Ezt a receptemet vettem alapul, tényleg gyerekjáték elkészíteni, csak összekevered a hozzávalókat és mehet is a sütőbe!

Hozzávalók egy 12x19 cm-es kerámia formához:

- 1 db M-es méretű tojás
- 50 g eritrit
- 1 tk vanília kivonat
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 5 g sütőpor (vagy szódabikarbóna)
- 40 g darált dió
- 50 ml olaj (kókuszolaj)

- 1 db nagyméretű alma (én Idaredet használtam, pucolva reszelve 160 g volt)

A tojást az eritrittel és vanília kivonattal habosra kevertem. Egy másik edényben kimértem a zabpudingport, a fahéjat, diót, sütőport és reszelt citromhéjat, összekevertem. Hozzáöntöttem a tojásos keverékhez, majd belereszeltem az almát és beleöntöttem az olajat is. Az egészet alaposan összekevertem és olajspray-vel kifújt sütőformába öntöttem. 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30-32 percet sütöttem. 

Annyira illatos ez a süti! A dió, az alma és a fahéj remek kombinációt alkot!

Még langyos volt amikor felszeleteltem! Hogy ez mennyire puha és illatos süti lett! Isteni! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza

Partnerek