Diós-almás kevert süti Mester süteménylisztből

 

Diós-almás kevert süti Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Annyira szeretem az őszi ízvilágú sütiket! Az almát, fahéjat, diót, mogyorót..minden ami finom illatos. :) Most egy almás-diós kevert sütit készítettem. Nagyon gyorsan megvan, tényleg 5-6 perc összeállítani a tésztát és már süthetjük is.

Hozzávalók:


- 1 db M-es méretű tojás
- 80 g cukor
- 100 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 100 ml olaj
- 100 g darált dió
- 200 g Cocomas kókuszkrém (vagy tejföl)
- 1 közepes méretű alma (én Idaredet használtam)
- 1kk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt citromhéj

A tojás a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam az olajat majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Beleöntöttem a kókuszkrémet és a darált diót is, őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd megint összekevertem. Végül hozzáadtam a reszelt almát is. (előtte megpucoltam, de a levét nem nyomtam ki)

Egy 20x24cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a tésztát..

Már így nyersen is annyira jó illata volt :)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (minden sütő máshogy süt, így érdemes figyelni a süti színét és állagát)

Annyira illatos, igazi őszi finomság! ❤️

vissza