Diógolyó glutén-és tejmentesen

 

Diógolyó glutén-és tejmentesen

Saját készítésű háztartási kekszből

Na az ilyen receptekre szokták azt mondani, hogy sütés nélküli... Igen, de nem egy cölis számára, aki nem csak leemeli a polcról a kész háztartási kekszet, hanem meg kell sütnie otthon. Így azért lényegesen hosszabb időbe telik, de kivitelezhető és nem kell lemondani róla! ☺️

Így tettem én is és a jól bevált rizslisztes receptemet használtam. Univerzális, mert minden keksz alapú sütihez tökéletes! Próbáljátok ki, videót is találtok a receptben, ha végignézitek, segíteni fog az elkészítésben! ☺️

Hozzávalók:

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor 

Az alábbi videóban megnézhetitek hogy készül a keksz! 

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Nem formáztam, egyben nyújtottam ki, hisz a végén úgy is összemorzsolom majd. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem.

Miután kihűlt, lemértem. Pontosan 400 gramm kekszem lett a fenti receptből. 

Kimértem 100 gramm kekszet, hozzáadtam 50 gramm darált diót, 50 gramm porcukrot, 1 evőkanál holland kakaóport és kb. 3 evőkanál házi sárgabarack lekvárt. Ja és majd elfelejtettem, löttyintettem hozzá rumot is!

☺️Az egészet kézzel összegyúrtam és kb 5-10 percre hűtőbe tettem. Majd kisebb gombócokat formáztam belőle amit darált dióba forgattam.

Itt és most meg kell jegyeznem hogy brutál finooooom!!!! El kell dugni valami tuti helyre, hogy ne falja fel az ember az egészet!

vissza