Dán vajas keksz Mester süteménylisztből

 

Dán vajas keksz Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Nagyon sok levelet kaptam már azzal kapcsolatban, hogy lehetne olyan igazi bolti vajas kekszet készíteni... azt hiszem ez az a recept :) Próbáljátok ki mert tényleg nagyon finom! :)

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 100 gr Liga
- 50 gr porcukor
- 1 db M-es tojás
- egy vaníliarúd kikapart magja
- pici só

A lisztet, porcukrot, a vanília kikapart magját, a tojást, sót és a puha vajat egy tálba mértem és kanállal összekevertem. (a Liga fontos hogy ne folyós legyen de ne is hűtőből kivett kő kemény. Én mikróban pár mp alatt megolvasztottam picit, hogy épp puha legyen!) Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát habzsákba töltöttem...

..és csillagcsővel karikákat formázva a tepsibe nyomtam a tésztát...

Készítettem egy rövidke videót, itt meg tudjátok nézni a formázást...

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöttem.

Érdemes figyelni a kekszeket mert minden sütő máshogy süt, lehet hogy kevesebb idő is elég lesz neki...

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagkat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

vissza