Csupacsokis brownie glutén-és tejmentesen

 

Csupacsokis brownie glutén-és tejmentesen

Hozzávalók egy 22x15-ös kerámia formához

- 200 g glutén-és tejmentes étcsoki 
- 60 g Liga
- 60 ml kókusztejszín vagy kókusztej
- 90 g eritrit
- 3 db M-es tojás 
- 35 g Mester süteményliszt vagy rizsliszt 
- 170 g vegyes erdei gyümölcs (én fagyasztottat használtam)

Csokiból ezt a fajátát használtam, a Lidl-ben lehet kapni..

A brownie a következőképpen készült..

Egy edénybe mértem a Ligát az eritritet, az étcsokit és a kókusztejet/kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet összefőztem. Egy másik edényben összekevertem a tojást a liszttel és a felolvasztott csokis masszát a lisztes keverékhez öntöttem. A sütőformát kibéleltem sütőpapírral, a masszát beleöntöttem...

..majd megszórtam a vegyes gyümölcskeverékkel..

..és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütöttem.

Megvártam még kicsit kihűl és szeleteltem...

Ez egy burtál finom full csokis sütemény!!! Mindenképpen próbáljátok ki!! 

UPDATE!!!!

Elkészítettem 17 centi átmérőjű csatos tortaformában. A következőket változtattam:

Rizsliszt helyett Mester süteménylisztet használtam és csak 2 db M-es méretű tojást tettem bele! Isteni finom lett!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza