Csupacsokis brownie glutén-és tejmentesen

 

Csupacsokis brownie glutén-és tejmentesen

Hozzávalók egy 22x15-ös kerámia formához

- 200 gr glutén-és tejmentes étcsoki 
- 60 gr Liga
- 60 ml kókusztejszín (én ezt kókusztejporból kevertem ki, ami itt megvásárolható)
- 90 gr eritrit (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 3 db M-es tojás
- 35 gr rizsliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 170 gr vegyes erdei gyümölcs (én fagyasztottat használtam)

Csokiból ezt a fajátát használtam, a Lidl-ben lehet kapni..

A brownie a következőképpen készült..

Egy edénybe mértem a Ligát az eritritet, az étcsokit és a kókusztejet, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam. Egy másik edényben összekevertem a tojást a rizsliszttel és a felolvasztott csokis masszát a lisztes keverékhez öntöttem. A sütőformát kibéleltem sütőpapírral, a masszát beleöntöttem...

..majd megszórtam a vegyes gyümölcskeverékkel..

..és 150 fokra előmelegített süőben 1 teljes órát sütöttem..

Megvártam még kicsit kihűl és szeleteltem...

Ez egy burtál finom full csokis sütemény!!! Mindenképpen próbáljátok ki!! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

UPDATE!!!!

Elkészítettem 17 centi átmérőjű csatos tortaformában. A következőket változtattam:

Rizsliszt helyett Mester süteménylisztet használtam és csak 2 db M-es méretű tojást tettem bele! Isteni finom lett!!!


vissza