Csörögefánk Mester süteménylisztből

 

Csörögefánk Mester süteménylisztből

Glutén-és tejmentesen

Soha életemben nem sütöttem még csörögefánkot. Nem is értem miért maradt ki ez eddig. Gyerekkoromban ettem párszor, emlékszem mindig házi sárgabarack lekvárba mártogattuk, embertelen mennyiséget készített anyukám, gyakorlatilag ahogy sült, úgy ettük.  

Most végre elkészítettem mentesen és nagyon finom lett! Nem is gondoltam volna hogy ilyen gyorsan megsüthető, a tésztát sem kell pihentetni, csak összegyúrjuk, nyújtjuk, formázzuk és sütjük! 

Hozzávalók: 

- 185 g Mester süteményliszt
- 1 db M-es tojás sárgája
- 1 db M-es tojás
- 1 ek rum
- csipet só
- 1 tk cukor
- pici vanília kivonat
- 60-65 g Cocomas kókuszkrém

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, majd kinyújtottam a tésztát, kb. 3 mm vékonyra. Széleit késsel egyenesre vágtam, majd derelyevágóval rombusz alakokat formáztam az alábbi módon...

A rombuszminták közepébe pici lyukat vágtam..

Majd a tészta felső csücskét átfordítottam a lyukon...

Közepesen forró olajban kisütöttem, fahéjas porcukorral és sima porcukorral tálaltam, némi baracklekvár kíséretében! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika!

vissza