
Glutén és tejmentesen
A sima sós ropimat már nagyon sokat kipróbálták, szinte minden alkalommal elkészítik, amikor egy-egy sütőnap vagy születésnap van a Mester Család Diétázók boltjában :) Most az édes variációt próbáltam ki...
Hozzávalók:
- 80 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 40 ml olaj
- 70 ml víz
- 1 db M-es méretű tojás
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 ek holland kakaópor (itt megvásárolható: Mester Család)
A hozzávalókat egy tálba mértem és egy kézi habverővel összekevertem..
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A masszát egy szilikon formába töltöttem..
de tökéletes habzsák is vagy egy egyszerű nejlon zacsi, aminek a sarkát kivágjátok. A sütőpapíros tepsibe nyomtam csíkokat..
A tepsit betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 10 perc alatt készre sütöttem. Figyelni kell, nehogy megégjen!
Közben étcsokit olvasztottam (én a Mester Család tejmentes étbevonóját használtam) és a ropikat a csokis masszába mártottam. Néhányat megyszórtam kókuszreszelékkel, de elhet aprószemű dekor cukrot is haszálni..
Nagyon nagyon fincsi :) Tapasztalatom szerint az a legfinomabb amit a legvékonyabbra sikerült kinyomni, az ropog mint az igazi ropi :) A vastagabb is finom, csak az már kicsit puha.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.