Csokis pöfeteg Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

 

Csokis pöfeteg Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Imádom a pöfeteg kekszet! Faék egyszerű elkészíteni, számolni sem tudom hányszor sütöttem már, de Szafi lisztjeiből még sosem próbáltam. Olyan finom és annyira királyul étcsokis ízű, hogy húú! Szóval aki tejcsoki imádó, semmiképp se készítse el   ellenben aki szereti az étcsokit, annál ez a recept kötelezően mentésre kerüljön! !

Hozzávalók 10 db pöfeteg kekszhez:

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet
- 20 g olaj
- 2 g szódabikarbóna
- 20 g kakaópor
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 30 g 70% kakaótartalmú étcsoki

Forgatáshoz:

- bambuszrostliszt

A vizet, fehérbor ecetet és az olajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is, annyi hogy a csokit apró darabokra vágtam. Ez egy nagyon ragacsos tészta, így én a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam. 10 percet pihentettem a tésztát, majd vizes kézzel formáztam belőle gombócokat, meghempergettem bambuszrostlisztben és sütőpapíros tepsibe tettem...

170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percet sütöttem.

Brutál csokis!!! Fúúú, nagyon-nagyon tuti lett!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza