Csokis perec Mester süteménylisztből

 

Csokis perec Mester süteménylisztből

Glutén, tej, tojás és cukormentesen

Hozzávalók a tésztához:

- 85 gr porrá őrölt eritrit (ha valaki cukorral készíti, akkor abból 100 grammot tegyen)
- 200 gr vaj (én Ligát használtam)
- 280 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 100 gr dió (durvára tört)
- 1 kk őrölt fahéj

A csokimázhoz:

- 200 gr Mester diabetikus étbevonómassza

A diót késes aprítóban durvára aprítottam majd a többi tészta alapanyaggal együtt egy tálba tettem és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Folpackba tekertem és 20 percre hűtőbe tettem. Ez idő letelte után a tésztagombócot kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem, kézzel átgyúrtam és kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni! Nem szakadt, nem repedt!

Elővettem a célszerszámot :) a perec szaggatót..

..és a tésztából perec formákat szaggattam, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam...

.és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni, nehogy megégjenek, mivel minden sütő máshogy süt..

Amíg sültek, addig megolvasztottam a csokit, ebbe mártogattam a már kihűlt percepeket..

Miután lecsepegtettem a feleseleges csokit róluk, egy folpackkal letakart lapra fektettem őket, mert szerintem erről könnyebben le lehet húzni a megszilárdult csoki miatt..

Ilyen szépek lettek :)

vissza