Csokis-mogyorós keksz

 

Csokis-mogyorós keksz

Glutén- és tejmentesen

Ez egy nagyon-nagyon finom keksz. A megpirult mogyoró miatt kívül roppanós, belül viszont nagyon puha. A receptet itt találtam.

Hozzávalók:

- 140 g Nagykun rizsliszt (innen: Egészségmarket)
- 100 g porcukor
- 30 g kakaópor
- 1 kk vanília kivonat
- 120 g Liga margarin

- 1 db M-es tojás sárgája
- 2 evőkanál Joya mandulatej

Forgatáshoz:

- tojásfehérje
- durvára aprított mogyoró

Töltéshez mogyorókrém.

A lisztet, porcukrot, kakaóport egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáadtam a vanília kivonatot, a tojás sárgáját, Ligát és a mandulatejet is, majd az egészet kézzel összegyúrtam. A tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem.

Fél óra leteltével a tésztából kb. diónyi darabokat csíptem és gombóccá formáztam. A megmaradt tojásfehérjét villával enyhén felvertem és a gombócokat egyesével beleforgattam..

..majd a tört mogyoróban is meghempergettem...

A gombócokat sütőpapíros tepsibe tettem és közepét ujjammal benyomta...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, tejmentes mogyorókrémmel töltöttem meg.

vissza