Csokis keksz Mester süteménylisztből

 

Csokis keksz Mester süteménylisztből

Glutén, tej- és tojásmentesen!

Hozzávalók:

- 140 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester család)
- 48 gr darált mandula
- 125 gr Liga
- 50 gr porcukor
- a citrom reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magja

A csokilaphoz:

- Mester étbevonó (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1-2 ek olaj 

A lisztet, porcukrot és a mandulát egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a vanília kikapart magját majd a puha (nem folyós) Ligával összemorzsoltam, összegyúrtam a tésztát és kb. 15 percre hűtőbe tettem. Amíg a hűtőben pihent a tészta, elkészítettem a lapokat. Az étbevonót és az olajat összekevertem majd megolvasztottam és a szilikon formába öntöttem, kiskanállal elegyengettem és hűtőbe tettem hogy megdermedjen...

A hűtőből kivett tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam..

..majd kb. 4mm vékonyra nyújtottam. A szetthez tartozó keksz formázóval 12 téglalapot készítettem amiket sütőpapíros tepsibe tettem...

175 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 12-15 perc alatt megsütöttem...

A kihűlt kekszek 4 sarkára egy-egy csepp csokit tettem...

Majd a hűtőből kivett szilikon formából óvatosan kipattintottam a csokilapokat és kekszre tettem, picit rányomtam..

Húúúú ez pont olyan mint a bolti verzió, ha nem finomabb!! :) Próbáljátok ki! :)

A keksz készítő sablon a Cookori.hu oldalán is beszerezhetó!

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza