Csokis dán vajas keksz Mester süteménylisztből

 

Csokis dán vajas keksz Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Egyszerű, gyors finomság! Ha váratlan vendégek érkeznek és nincs épp otthon valami tuti gluténmentes édesség, akkor ezt fél óra alatt el tudjátok készíteni.

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 100 gr Liga
- 50 gr porcukor
- 1 db M-es tojás
- egy vaníliarúd kikapart magja
- pici só

Bevonathoz:

- Mester tejmentes étbevonó
- kókuszzsír

A lisztet, porcukrot, a vanília kikapart magját, a tojást, sót és a puha vajat egy tálba mértem és kanállal összekevertem. (a Liga fontos hogy ne folyós legyen de ne is hűtőből kivett kő kemény. Én mikróban pár mp alatt megolvasztottam picit, hogy épp puha legyen!) Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát habzsákba töltöttem és félör alakú formákat nyomtam a tésztából..

A formázásról itt láthattok egy rövid részletet.

(Itt ugyan kör alakban készült, de ez a lényegen nem változtat.)

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöttem.

A megsült kekszeket a megolvasztott csokiba mártottam. 

Nagyon finom, igazi roppanós keksz!  

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza