Csokikrémes halloween linzer Szafi lisztekből

 

Csokikrémes halloween linzer Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt sütöttem már ilyen halloween linzereket, bár azokat még nem Szafis lisztből. Ha esetleg érdekel benneteket a formázás, akkor EBBEN a videóban megnézhetitek. 

Most lekvár helyett csokikrémmel töltöttem és hát elég vicces formájú lett,  bár nekem így is nagyon tetszik. :) A tésztát a pöfeteg keksz és a csigakeksz receptje alapján készítettem, csak most kihagytam a vaníliás zabpudingot, így másképp alakultak az arányok, de megkockáztatom, hogy így sokkal jobb lett a tészta, nekem jobban is ízlik! Én amúgy egészen addig nem ettem soha hajdinás dolgokat, amíg meg nem ismerkedtem a Szafis hajdinás kenyérliszttel. Első kóstolásra szerelem lett. Bár önmagában a hajdinát mint köret, nem szeretem, de a hajdinás lisztkeverékeket annál jobban! :) Ez a linzer most így készült...

Hozzávalók:

- 20 g víz
- 20 g fehérbor ecet
- 20 g kókuszolaj
- 40 g kókuszkrém

- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk vanília kivonat
- 75 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 75 g Szafi Free hajdinás piskóta liszt

Gyúráshoz, nyújtáshoz bambuszrostliszt.

A langyos vízhez adtam a fehérborecetet, kókuszolajat, kókuszkrémet, ehhez került a szódabikarbóna, só, édesítő, a reszelt citromhéj majd a vanília. Az egészet összekevertem, hozzáadtam a kétféle lisztet és összegyúrtam a tésztát. Elég lágy massza lesz a végeredmény. Összeállítás után kb. 10-12 percre hűtőbe tettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt 170 fokra előmelegítettem. A hűtőből kivett tésztát liszttel megszórt szilikon lapon néhányszor átgyúrtam majd kb. 3 mm vékonyra nyújtottam. Mivel nincs ilyen speckó kiszúróm, ezért egy fánk szaggató formát nyomtam össze és azzal készítettem ovális alakú tésztát, a szem és száj pedig késsel illetve habzsák kinyomóforma hátuljával készült. :) 
(hiába, kreatív vagyok, nah)

A csokikrém receptje Szafi blogján több helyen is megtalálható, én most 80 g kókuszkrém (Cocomas), 15 g kakaópor, 30 g poreritrit keverékéből készítettem. Jó alaposan ki kell keverni, hogy ne legyen csomós. Én nagyon szeretem, mert annyira jó krémes és nagyon finom. :)

Kb. 20 perc alatt megsült, rácson hagytam kihűlni, ezután töltöttem meg a csokikrémmel. Nekem nagyon ízlik és hihetetlen jó illata van!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza