Csokicseppes keksz

 

Csokicseppes keksz

Glutén-és tejmentesen

Egy kedves bloggertársamtól, Anditól való ez a recept. :) Apró változtatásokkal az én kekszem így néz ki...

     Hozzávalók:          

- 150 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 130 gr Liga
- 130 gr eritrit (itt megvásárolató: Egészség Market)
- 1 db M-es tojás
- 50 gr csokicsepp vagy darabolt étcsoki (tejmentes)
- 1 és fél ek cukrozatlan kakaópor (én a Tutti kakaóport használom)
- 1 tk Dr. Oetker sütőpor
- 1 csipet só 

A tojást és az eritritet alaposan összekevertem, hozzáadtam a lisztet, sót, kakaóport és a sütőport, majd a puha szobahőmérsékletű margarint, a csokicseppet és kézzel összegyúrtam a tésztát. Vizes kézzel gombócokat formáztam belőle amiket sütőpapíros tepsibe raktam, tetejüket villával lenyomtam..(ami utólag lehet felesleges is volt, mert szerintem maguktól is szétlapultak volna) :) :)

A sütőt 180 fokra állítottam és ezen a hőfokon sütöttem 22 percig a kekszeket. (minden sütő máshogy süt, így ez az idő eltérhet!)

Nos, a végeredmény :) Villanyomok sehol :) monduk engem cseppet sem zavar :)

Olvasztottam csokival csíkokat rajzotlam rá..

Nagyon finom! :) Mondjuk nekem nem lett keksz állagú, inkább olyasmi mint egy piskóta tészta, de szuper jó!! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu


vissza