Csillagos piskóta :) Mester süteménylisztből

 

Csillagos piskóta :) Mester süteménylisztből

Glutén-és tejmentesen

Na nem mondom hogy életem egyik leggyorsabb gluténmentes süteménye ez, de megéri elkészíteni mert szerintem nagyon mutatós! Annyi de annyiféleképpen variálható, már tudom is hogy fogom a következő alkalommal elkészíteni! ☺️

Hozzávalók a kakaós piskótához:

- 5 db M-es méretű tojás
- 110 g cukor
- 50 g Mester süteményliszt (itt kapható: Mester Család)
- 30 g gluténmentes holland kakaópor

Hozzávalók a világos piskótához: 

- 5 db M-es méretű tojás
- 110 g cukor
- 90 g Mester süteményliszt (itt kapható: Mester Család)

Tetejére:

- Mester étbevonó (itt kapható: Mester Család)
- 1-2 ek kókuszzsír

Elsőként a világos piskótát készítettem el. Ehhez az egész tojásokat és a cukrot egy tálba tettem, majd kézi robotgép habverőjével jó habosra kevertem a masszát. Nem kell szétválasztani a tojásokat, teljesen felesleges. Egyrészt időt spórolunk, másrészt mosogatni sem kell annyit, hisz egy edénnyel kevesebbet használunk. Megfelelő ideig tartó robotgépes keveréssel tökéletes állagú piskóta készíthető, felesleges folyamatok nélkül. Tehát a jó habosra és szép vanília színűre kevert tojásos cukros masszához adtam a lisztet, majd alaposan összekevertem és egy 18x26 centi átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát. 165 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem, majd rácsra tettem, lehúztam róla a sütőpapírt és hagytam teljesen kihűlni. 

Közben elkészítettem a kakaós tésztát. Itt is ugyan úgy jártam el mint a világos verziónál, vagyis tojások+cukor mehet egy tálba, robotgéppel jóóó habosra kell keverni, majd hozzáadni a lisztet és a kakaóport. 

A kihűlt világos piskótából csillag formákat szaggattam..

A kakaós tészta kb. felét egy sütőpapírral bélelt, 25x11 cm-es szögletes formába öntöttem (ez a méret a forma felső széle)...

..majd a kiszaggatott csillag formákat egymás mellé állítottam...

..és a maradék kakaós tésztát a tetejére öntöttem.

165-170 fokos sütőben sütöttem nagyjából 35-40 percet, de ez az idő nem mérvadó, mivel minden sütő máshogy süt! 

Az elkészült sütit rácsra tettem és hagytam kihűlni. Közben az étbevonót és a kókuszzsírt összemelegítettem és a kihűlt süti tetejét bevontam vele. Hűtőbe tettem, kis idő múlva szeleteltem.

Az első szelet nem lett a legszebb, de így is megmutatom! ☺️Szerintem elcsúszott a csillag egyik ága amikor a kakaós tésztát ráöntöttem, de szerintem így is nagyon tuti lett és marhára büszke vagyok magamra hogy egy újabb finomságot sikerült úgy elkészítenem, ahogy elterveztem! 

Szerintem nagyon mutatós, jó csokis lett! Imádom! ❤️

 

vissza