Csíkos krémes

 

Csíkos krémes

Glutén és tejmentesen Mester süteménylisztből

Ez a mennyei finomság a korábban készített Grízes krémesem -aminek receptjét egy nagyon kedves ismerősömnek :) Horváth Szilviának köszönhetek- újragondolt változata. Nem hiába a mennyei kifejezés, ezt ki kell próbálni és pont! :) Az ötlet Gabriella kalandjai a konyhában című blogról való. ..és a Gluténmentes övezet magazinom téli kiadványában is megjelent, csak ott más liszttel és más arányokkal készítettem..


Hozzávalók:

- 170 gr cukor
- 3 tojás
- 300 ml Cocomas kókuszkrém
- 120 gr Mester süteményliszt
- 3 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 5 ek darált mák
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek darált dió


A krémhez:
- 800 ml Alpro kókusztej
- 9 ek rizsdara
- 200 gr Liga
- 180 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só


Tetejére étcsokoládé reszelve.

Elsőként a krémet készítettem el. Ehhez a tejet a sóval felforraltam, folyamatos kevergetés közben beleöntöttem a rizsdarát, sűrűre főztem majd kihűtöttem. Amíg hűlt a krém, addig a puha vajat a cukorral habosra kevertem, majd a grízes krémhez adtam és alaposan összekevertem. Nem kell megijedni, lehet hogy egy kicsit folyós a krém, de majd a hűtőben szépen megszilárdul. Ezután következett a tészta... Ehhez a cukrot a tojással jó habosra kevertem, majd hozzáadtam a cocomast. A lisztet kimértem, beleszórtam a szódabikarbónát és a sót, majd az egészet a tojásos masszához adtam. A tésztát 3 edénybe mértem, kb. egyforma mennyiségre osztottam, az egyik adag tésztához hozzákevertem a mákot, a másikhoz a kakaóport, a harmadikhoz pedig a darált diót..

Mindegyiket összekevertem. Egy 20x25-ös méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, külön-külön beleöntöttem a tésztákat... Először a mákosat..

..aztán a diósat...

..és a kakaósat..

..majd a tésztákat egyesével 180 fokos (légkeveréses sütőben) külön-külön megsütöttem. A közben kihűlt krémet három részre osztottam, majd a kakaós lapot megkentem vele...

Erre jött a diós tésztalap...

..amit szintén megkentem egy adag krémmel..

végül következett a mákos lap és legvégül az utolsó adag krém ennek tetejére...

A krémet megszórtam étcsoki reszelékkel..

..és a sütit hűtőbe tettem. Pár óra múlva szépen összeáll és lehet szeletelni.

Íme a végeredmény.. :) Ugye magáért beszél? :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu


vissza