Citromos linzer keksz Mester süteménylisztből

 

Citromos linzer keksz Mester süteménylisztből

Glutén, tej és tojásmentesen

Megsütöttem életem első, nem csak glutén és tejmentes, de tojás nélküli linzerét is! :) Annyira boldog vagyok mert nagyon nagyon finom lett!!! A recept végtelenül egyszerű..

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 122 gr Liga margarin
- 1 citrom reszelt héja

- 50 gr porcukor
- csipet só

 A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a Ligával elmorzsoltam, a tésztát összegyúrtam. Nem tettem hűtőbe, egyből nyújtottam, kb. 4 mm vékonyra...

Én most szilikonos pecsétet használtam a formázáshoz, de bármilyen kiszúró tökélete hozzá, a lényeg hogy előtte kevés rizslisztbe kell mártani, úgy nem tapad a tésztához :)

A tésztát sütőpapíros tepsibe tettem...

...és 165 fokra előmelegített sütőben, sima alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) kb. 20 perc alatt megsütöttem. 

(ez az idő sütőnként változhat!)

Készítettem kakaós verzióban is. Kétfelé vettem a tésztát, az egyik felébe vanília rúd kikapart magját, a másik felébe 1 ek holland kakaóport tettem.Nagyon finom, könnyen formázható, nyomdázható is, egyből lehet nyújtani.

A legújabb nyomdámmal készítve :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza