
Glutén, tej és hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 55 gr porrá őrölt eritrit
- 60 gr Liga
- 1 db M-es méretű tojás (vagy ennek megfeleő tojáspótló)
- fél kk Dr. Oetker sütőpor
- 6 gr vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja + pár csepp leve
A tészta hozzávalót tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a hűtőből kivett tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, majd vékonyra, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Tetszőleges formával kiszaggattam, sütipecséttel díszítettem...
A kekszeket sütőpapíros tepsibe tettem...
160 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 12-15 perc alatt megsütöttem..
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.