Boci szelet Mester süteménylisztből

 

Boci szelet Mester süteménylisztből

Glutén- és laktózmentesen

Annyira egyszerű és szerintem mutatós süti a Boci szelet és én eddig még soha nem készítettem el. Ez a kakaós tészta viszont olyan habkönnyű lett, azt hiszem más sütinél is kipróbálom majd alapként! 

Hozzávalók a tésztához:

- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 70 g eritrit
- 90 g Mester süteményliszt

- 2 ek kakaópor
- 85 ml laktózmentes tej
- 50 ml napraforgó olaj
- fél csomag sütőpor
- csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 250 g laktózmentes túró
- 90 g eritrit
- 25 g rizsdara/kukoricadara vagy gluténmentes zabdara (én most utóbbit használat)
- 1 db tojás
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja

A tojások sárgáját az eritrittel habosra kevertem. Hozzáadtam az olajat, a tejet, a kakaóport, sütőport és a lisztet, majd újra összekevertem.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem és óvatosan a kakaós tésztába forgattam...

A masszát egy 20x17 centis tepsibe öntöttem. 

A krém/töltelék hozzávalóit villával alaposan kikevertem és egy kanál segítségével a tészta tetejére adagoltam..

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütöttem.

Miután kihűlt, szeleteltem...

Annyira egyszerű és habkönnyű sütemény! Nagyon-nagyon finom! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza