Bejgli Szafi Free expressz lisztkeverékből

 

Bejgli Szafi Free expressz lisztkeverékből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, hozzáadott cukortól mentes egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság!

Már nagyon-nagyon vártam ezt a lisztkeveréket! Amint megkaptam, egyből ki is próbáltam. Elsőként mákos bejglit készítettem belőle. ..hát sütöttem már jó pár bejglit gluténérzékeny pályafutásom alatt, de ennyire egyszerűvel, légiesen könnyűvel még sosem találkoztam. Mielőtt leírom, én hogy készítettem, muszáj megjegyeznem egy, de annál fontosabb dolgot! Ennél a receptnél (és egyébként ez igaz minden más Szafi Free receptre is) nem lehet cserélgetni az alapanyagokat. Én is mindent Szafi utasításai, tanácsai alapján készítettem, nem cseréltem ki semmit, nem módosítottam semmit, mert ha ezt teszitek akkor NEM lesz jó a végeredmény. Ehhez a bejglihez ez a lisztkeverék kell! :)

Az elkészítését vidó formában itt találjátok :)

 

Hozzávalók egy rúd mákos bejglihez:

- 125 gr Szafi Free Expressz lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 20 gr Szafi Fitt POR eritrit (itt megvásárolható) 
- 0,5 gr só 
- 10 gr almaecet vagy frissen facsart citromlé 
- 140 gr szoba hőmérsékletű víz

A töltelék hozzávalói:

- 80 gr darált mák
- 40 gr Szafi Fitt kristályos eritrit (itt megvásárolható)
- 1 citrom reszelt héja
- 5 gr Szafi Fitt útifűmaghéj (nem liszt)
- 30 gr hozzáadott cukormentes sűrű sütésálló lekvár 
- 20 gr frissen facsart narancslé
 

A tészta hozzávalói közül a vizet és az almaecetet egy tálba mértem, elkevertem benne a por eritritet és a sót majd beleszórtam a lisztet és az egészet kézzel összegyúrtam. Valóban folyós a tészta, de csak az első pillanatokban, aztán szépen összeáll. Hagytam pihenni 5 percet. Közben összekevertem a mák töltelék hozzávalóit. Vagyis a mákot, eritritet, reszelt citromhéjat, útifűvet, majd hozzáadtam a narancslevet és a lekvárt is, végül összekevertem. 

A pihentetett tésztát nagyon kevés liszttel megszórt szilikon lapon 20x25cm nagyságúra nyújtottam...

A mák töltelket eloszlattam rajta...

..két rövidebbik végét behajtottam majd a hosszabbik oldaláról fogva szorosan feltekertem...

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, lekentem olajjal és a bejglit erre az olajozott felületre tettem...

Tetejét lekentem narancslével és  7 helyen megszúrtam vastag szívószállal...

180 fokra előmelegített sütőben, sima alsó-felső sütéssel sütöttem 30 percet, majd ismét lekentem a tetejét narancslével és további 22 percet sütöttem 200 fokon.

Miután kivettem a sütőből, rácsra tettem...

Még langyosan felszeleteltem...

A Szafi Free és Fitt termékeket a Diétás termékek webshopban tudjátok megvásárolni az alábbi képre kattintva!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza