Amerikai krémes rizslisztből

 

Amerikai krémes rizslisztből

Glutén- és tejmentesen

Barbi oldalát jó ideje követem. Imádom a receptjeit, fotóit, a kreativitását. Ezt az isteni amerikai krémes receptet is az Ő oldalán találtam, egyből elmentettem, gondoltam majd idővel elkészítem. Mindig csak toltam magam előtt mert hát nem vagyok a krémes sütik királyője... :) Most viszont elkezdtem ezzel a témábal is foglalkozni, így ma nekiláttam! Nem lett tökéletes, van benne hiba bőven, majd írok is erről a bejegyzés végén, de előbb megmutatom hogy készítettem...

 

 

A tészta hozzávalói egy 29x24 centi méretű, magas falú tepsihez:

- 7 db M-es méretű tojás sárgája
- 150 gr kristálycukor
- 120 ml víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj (én Ligát használtam)
- 200 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Egészségmarket)
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek Tutti holland kakaópor

A krém hozzávalói:

- 7 db M-es tojás fehérje
- 10 csapott ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl Joya mandulás rizstej


A tetejére:

- 400 ml Meggle Creme Patisserie decor (ez növényi alapú, vagyis tejmentes)
- 2 csomag Dr. Oetker habfixáló

- 3 ek porcukor

Elsőként a tésztát készítettem el. A tojások sárgájához adtam a cukrot és kézi haberővel kikevertem, beleöntöttem az olvasztott Ligát is, majd a liszttel elkevert kakaóport és sütőport is apránként hozzáadtam a vízzel együtt. A tepsit sütőpapírral béleltem ki, majd beleöntöttem a kakaós tésztát..

..és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Amíg sült a tészta, elkészítettem a pudingos krémet. Ehhez a két csomag vanília pudingport egy lábosba öntöttem, kevés tejjel (kb. 1 dl) csomómentesre kevertem, majd hozzáönöttem a maradék tejet és lassú tűzön sűrűre főztem. A tojások fehérjét kemény habbá vertem és a sűrűre főzött pudingot még forrón a felvert habhoz kevertem. A kakaós tésztát 20 perc után kivettem a sütőből és a vaníliás habos krémet a tetejére kentem..

Visszatoltam a sütőbe és további 15 percet sütöttem...

Hagytam teljesen kihűlni. Közben a növényit habot a cukorral és a habfixálóval felvertem, csillagcsöves habzsákba tölöttem és megdíszítettem a süti tetetjét....

Tudom-tudom! Messze nem tökéletes, de majd fejlesztem magam! :)

A sütit hűtőbe tettem és kb. fél óra elteltével éles késsel szeleteltem..

Mennyei finom!! Nagyon büszke vagyok magamra! :)

Mint írtam a bejegyzés elején, nálam mumus a krémes süti! Nem tudom miért, egyszerűen nem áll rá a kezem. Bármennyi és bármilyen kelt tésztát elkészítek, de a krémes nem megy. Viszont most fordulat van az életemben, azért is megtanulom! Az elős igazi próbálkozás itt látható. Vannak hibái, nem szép a vaníliás krém, a hab sem az igazi, de már tudom mi a hiba, így azt is fogom orvosolni idővel! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza