Amerikai fánk Szafi Free fánk lisztkeverékből

 

Amerikai fánk Szafi Free fánk lisztkeverékből

gluténmentes
élesztőmentes
tejmentes
tojásmentes
szójamentes

Nagyon vártam ezt a lisztkeveréket! Imádom a fánkot, minden formában! Elsőként Szafi receptjét próbáltam ki, bár szeretek kísérletezni, de az Ő lisztjeivel nem teszem ezt! Hallgatok rá, mert tudom hogy rengeteget dolgozik azért hogy tökéletes legyen a végeredmény. Az lett! :)

 

 

Hozzávalók 5 db fánkoz:

- 160 gr meleg víz (nem teljesen forró, de a langyosnál azért melegebb!)
- 5 gr almaecet
- 12 gr kristályos eritrit
- csipet só
- 5 gr reszelt citromhéj
- pár csepp vanília kivonat
- 150 gr Szafi Free fánk lisztkeverék (itt megvásárolható: Diétás Termékek webshop) 

Sütéshez: kókuszolaj

Az alapanyagokat a felsorolás sorrendjében egy tálban összekevertem, de mielőtt a végén a lisztet hozzáadtam volna, a folyékon már kimért hozzávalókat is átkevertem majd a liszt hozzáadása után kézzel alaposan összegyúrtam a tésztát, hagytam 5 percet pihenni. 5 perc leteltével pici liszttel megszórt szilikon lapon 1 cm vastagra nyújtottam a tésztát (egészen pontosan 17.5 centi átmérőjű lett így)

..és 8 centi átmérőjű formával kiszaggattam. Nekem 5 db fánkom lett.

majd a fánkok közepét egy 3 centi átmérőjű formával kiszúrtam...

A fánkokat forró olajba tettem, úgy hogy kb. félig lepje el és kevesebb mint 2 perc alatt megsütöttem..

A fánkokat papírtörlőre tettem...

Szinte háromszorosára nőtt :) 

Belül is szépen átsült, habkönnyű a tésztája, igazi fánk ízű és nagyon illatos!! Aki azt mondja hogy van mellékíze, az hazudik!

Íme az én Szafi Free fánkjaim! :)

Kettő fotózás közben elpárolgott :) :)

Belül..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza